ISTANBUL-Jedini grad na svetu koji se prostire na dva kontinenta. Nekadašnja prestonica 3 velika carstva: Rimskog, Vizantijskog i Otomanskog. Leži na Bosforu koji odvaja Evropski deo od azijskog. Najpre je bio poznat kao Bizantion, zatim kao Konstantinopolj, i na kraju kao Istanbul.

Mnogo je razloga da posetite grad koji leži na dva kontinenta. Sama pomisao na posetu Aja Sofije i Plave džamije, izaziva želju za putovanjem, koje možete upotpuniti nestvarnim krstarenjem Bosforom. Dobro došli u Istanbul.

 

 

MESTO PUTOVANJA Istanbul, Turska
VREME POLASKA Polazak iz Novog Pazara u poslepodnevnim satima (oko 16:00h)
VREME POVRATKA Dolazak u mesto polaska u ranim jutarnjim satima.
PUTNO-ZDRAVSTVENO OSIGURANJE Putnik je u obavezi da poseduje polisu putnog osiguranja koje košta 7€ po osobi.
UKLJUČENO U CENU
Kompletna organizacija puta uz pratioca putovanja
Prevoz modernim turističkim autobusima na navedenim relacijama
Panoramsko razgledanje Istanbula autobusom
Smeštaj u odabranom hotelu u Istanbulu, na bazi 3 noćenja sa doručkom (švedski sto)-lokalna kategorizacija
Smeštaj u sobama može biti 1/2, 1/3, 1/4,
NIJE UKLJUČENO U CENU
Fakultativne izlete i obilaske koji nisu sastavni deo programa
Putno-zdravstveno osiguranje 7 € ( obavezno)
Individualni troškovi putnika

 

 

 

Termin Hotel Cena
26.04-01.05.2024. godine Hotel Ilkbal Deluxe 3+* 169 evra
29.04-04.05.2024. godine Hotel Ilkbal Deluxe 3+* 169 evra

 

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

-Kompletnu organizaciju puta uz pratioca putovanja,

-Prevoz modernim turističkim autobusima na navedenim relaciijama,

-Smeštaj u hotelu Ilkbal Deluxe 3+* u Istanbulu, 3 noćenja sa doručkom,

-Panoramsko razgledanje Istanbula,

-Vodiča-pratioca putovanja,

CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

-Individualne troškove putnika,

-Fakultativne izlete i programe,

-Putno zdravstveno osiguranje- 7€, obavezno,

 

POPUSTI I DOPLATE:

-Deca 0-2 godine gratis,

-Deca 2-6 godina 129evra,

-Deca 6-12 godina 149 evra,

-Doplata za jednokrevetnu sobu 75 evra,

-Doplata za dodatno sedište u autobusu 75 evra,

 

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA:

-Pešačka tura trg Sultanahmet 10€/deca ispod 12 godina 5€,

-Balat+Krstarenje Bosforom 20€/ deca ispod 12 godina 15€,

-Azija+Beylerbeyi patata 20€-uključena ulaznica u palatu/ deca ispod 12 godina 15€,

 

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA: Fakultativni izleti i programi nisu sastavni deo programa putovanja i organizuju se u saradnji sa inostranim partnerom. Iz tih razloga organizator putovanja ne garantuje za kvalitet pruženih usluga na fakultativnim izletima i programima. Minimum za realizaciju fakultativnih programa je 35 plativih putnika po izletu. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, izlete je moguće realizovati u saradnji sa drugim agencijama ili grupama, a čiju realziaciju putnici nisu obavezni da prihvate.

 

SMEŠTAJ: Smeštaj je u hotelu Ilkbal Deluxe 3+*, koji se nalazi u centralnom delu Istanbula, u turističkoj i šoping zoni. Hotel je kategorisan kao 4*, naša procena je 3+*. Usluga u hotelu je noćenje sa doručkom.

 

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

Plaćanje navedenog aranžmana može biti na jedan od sledećih načina:

  1. Gotovinski u celosti prilikom rezervacije,
  2. Prilikom rezervacije 30%, ostatak najkasnije 10 dana pre polaska,
  3. Prilikom rezervacije 30%, ostatak na odloženo plaćanje čekovima građana, najkasnije do 20.09.2024.godine.

 

OSTALE NAPOMENE:

-Cena aranžmana je izražena u evrima, a aranžman je plativ u dinarima po srednjem kursu NBS na dan uplate.

-Svaki putnik je u obavezi da se informiše o Opštim uslovima organizatora putovanja.

-Svaki putnik je u obavezi da se informiše o režimu ulaska u zemlju u koji putuje prema ličnim dokumentima koje poseduje (odnosi se na državljane drugih zemalja).

-Po hotelskim pravilima, u smeštajne objekte se ulazi prvog dana nakon 14:00h. Napuštanje smeštajnog objekta poslednjeg dana boravka je najkasnije do 10:00h.

-Svi putnici su obavezni da prilikom rezervacije osim ličnih podataka dostave agenciji i tačan broj mobilnog telefona, kao i e-mail adresu, kako bi mogli dobiti precizne informacije u vezi sa aranžmanom koji su uplatili, detalje polaska i slično.

-Kod autobuskih tura, Organizator putovanja organizuje i pravi pauze na svakih 3 do 4 sata vožnje, a u skladu sa datom situacijom. Pauze se organizuju na usputnim stajalištima, benzinskim pumpama ili restoranima, u zavisnosti od situacije.

-Dužine pauza na fakultativnim izletima zavise od objektivnih okolnosti na lokalitetima, kao i same organizacije izleta i dalje organizacije celokupnog putovanja.

-Organizator putovanja zadržava pravo izmene ili korekcije programa putovanja ukoliko zbog objektivnih okolnosti ne bude mogućnosti da se određeni delovi programa realizuju (saobraćajne gužve, neplanirana zadržavanja na graničnim prelazima, zatvaranje lokaliteta koji je predviđen za obilazak i slično).

-Program i uslovi putovanja dati u ovom dokumentu, jedino su validni za putnika. Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije informacije koje je putnik dobio od trećih lica, i kao takve će biti odbačene kao neosnovane.

Ovaj program je rađen na bazi minimum 50 plativih putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, agencija ima pravo otkaza aranžmana u zakonskom roku, najkasnije 7 dana pre polaska na ugovoreno putovanje.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja New Dream Travel DOO, Licenca kategorije A, broj 28/2022 izdata od strane nadležnog Ministarstva 16.03.2022. godine.

 

Preuzmite program putovanja u PDF formatu klikom na ikonicu ispod

Preuzmi program putovanja u PDF formatu

Additional information

Trajanje6 dana 3 noći
1

1.dan SRBIJA-ISTANBUL

Polazak iz Novog Pazara/Beograda u 17:00h sa dogovorenog mesta. Tačno mesto i vreme polaska putnici dobijaju putem SMS poruke dan pre polaska. Vožnja preko Srbije i Bugarske prema Istanbulu, sa usputnim pauzama po potrebi grupe i radi graničnih i administrativnih formalnosti.

2

2.dan ISTANBUL

Dolazak u Istanbul u prepodnevnim satima, nakon čega sledi panoramsko razgledanje grada autobusom: Aksaraj, Valensov akvadukt, luka Eminonu, Golden most, Kabataš, Stadion FK Bešiktaš, Dolmabahče palata, trg Taksim. Nakon panoramskog razgledanja sledi nastavak puta prema hotelu. Dolazak u izabrani hotel, smeštaj putnika u sobe i slobodno vreme za odmor od putovanja i individualne aktivnosti. Noćenje.

3

3.dan ISTANBUL

Doručak. Nakon doručka sledi odlazak na fakultativni izlet pešačka tura u pratnji stručnog lokalnog vodiča plato Sultanahmet: Univerzitet, Stub Čemberlitaš, Aja Sofija, Plava džamija, trg Sultanahmet, Teodosijev obelisk, Zmijski stub, Topkapi palata-prva avlija. Nakon pešačke ture slobodno vreme za individualne aktivnosti na trgu Sultanahmet, ili fakultativni odlazak na izlet Balat-Krstarenje Bosforom- doživljaj za pamćenje. Nakon krstarenja slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

4

4.dan ISTANBUL

Doručak. Nakon doručka sledi fakultativni odlazak u Aziju. Polazak autobusom prema trgu Ortakoy, gde ćemo imati prilike da se upoznamo za još jednim od trgova koji krije čari Istanbula. Nastavak puta prema azijskom brdu Čamlidža, gde ćemo obići jednu od najlepših džamija novije gradnje Buyuk Čamlidža džamija. Nakon Čamlidže idemo prema Beylerbeyi palati na azijskoj strani Bosfora. Nakon palate sledi povratak u Evropski deo i slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

5

5.dan ISTANBUL-SRBIJA

Doručak. Nakon doručka sledi odjava iz hotela i pakovanje stvari u autobus. Slobodno vreme za kupovinu suvenira i poklona. U dogovoreno vreme polazak prema Srbiji. Noćna vožnja preko Bugarske.

6

6.dan NOVI PAZAR

Dolazak u mesto polaska u ranim jutarnjim satima.