ISTANBUL-Jedini grad na svetu koji se prostire na dva kontinenta. Nekadašnja prestonica 3 velika carstva: Rimskog, Vizantijskog i Otomanskog. Leži na Bosforu koji odvaja Evropski deo od azijskog. Najpre je bio poznat kao Bizantion, zatim kao Konstantinopolj, i na kraju kao Istanbul.

Mnogo je razloga da posetite grad koji leži na dva kontinenta. Sama pomisao na posetu Aja Sofije i Plave džamije, izaziva želju za putovanjem, koje možete upotpuniti nestvarnim krstarenjem Bosforom. Dobro došli u Istanbul.

 

 

MESTO PUTOVANJA Istanbul, Turska
VREME POLASKA Polazak iz Novog Pazara u poslepodnevnim satima (oko 16:00h)
VREME POVRATKA Dolazak u mesto polaska u ranim jutarnjim satima.
PUTNO-ZDRAVSTVENO OSIGURANJE Putnik je u obavezi da poseduje polisu putnog osiguranja koje košta 7€ po osobi.
UKLJUČENO U CENU
Kompletna organizacija puta uz pratioca putovanja
Prevoz modernim turističkim autobusima na navedenim relacijama
Panoramsko razgledanje Istanbula autobusom
Smeštaj u odabranom hotelu u Istanbulu, na bazi 3 noćenja sa doručkom (švedski sto)-lokalna kategorizacija
Smeštaj u sobama može biti 1/2, 1/3, 1/4,
NIJE UKLJUČENO U CENU
Fakultativne izlete i obilaske koji nisu sastavni deo programa
Putno-zdravstveno osiguranje 7 € ( obavezno)
Individualni troškovi putnika
Termin putovanja

 

Hotel Cena
ISTANBUL 13.09.2023. – 18.09.2023. HOTEL 3* 149 evra

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

-Kompletnu organizaciju puta uz pratioca putovanja,

-Prevoz modernim turističkim autobusima na navedenim relacijama,

-Panoramsko razgledanje Istanbula autobusom,

-Smeštaj u odabranom hotelu u Istanbulu, na bazi 3 noćenja sa doručkom (švedski sto)-lokalna kategorizacija,

-Smeštaj u sobama može biti 1/2, 1/3,

 

 

CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

-Individualne troškove putnika,

-Putno-zdravstveno osiguranje, 7€, obavezno,

-Fakultativne izlete i obilaske koji nisu sastavni deo programa,

 

FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI:

-Pešačka tura u pratnji stručnog lokalnog vodiča-Plato Sultanahmet -10 evra,

-Krstarenje Bosforom u pratnji stručnog lokalnog vodiča -15 evra,

-Obilazak Azijskog dela Istanbula u pratnji stručnog lokalnog vodiča -10 evra,

-Miniaturk+Muzej “Panorama 1453” -15 evra

 

POPUSTI I DOPLATE:

-Doplata za jednokrevetnu sobu 50 evra,

-Deca 0-2 godine gratis,

-Deca 2-6 godina plaćaju 99 evra,

-Deca 6-12 godina plaćaju 119 evra,

 

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:

-Fakultativni izleti se realizuju u saradnji sa stranim ino-partnerom, i nisu uračunati u cenu programa, dodatno se plaćaju, na samoj destinaciji, ili vodiču u toku samog puta. Minimum za realizaciju fakultativnih programa je 45 plativih putnika. U skladu sa činjenicom da se izleti realizuju u saradnji sa ino-partnerom, Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne propuste u organizaciji fakultativnih izleta. Cene fakultativnih izleta uglavnom se sastoje od troškova prevoza, organizacije izleta, troškove vodiča, ulaznica, parkinga, ili nekih drugih troškova za koje putnik možda nije ni upućen da postoje.

 

SOPSTVENI PREVOZ:

-Umanjenje za sopstveni prevoz iznosi 30 evra po putniku.

 

POLASCI IZ DRUGIH MESTA:

-Postoji mogućnost polaska iz drugih mesta za ovaj program putovanja. Za više detalja kontaktirati agenciju.

 

NAČINI PLAĆANJA:

-Aranžman je moguće platiti na više načina i to:

  1. Gotovinski prilikom rezervacije,
  2. 30% prilikom rezervacije, ostatak od 70% najkasnije 7 dana do polaska,
  3. 30% prilikom rezervacije, ostatak od 70% na rate, čekovima građana, zaključno sa 20.12.2022. godine.

 

OPIS I LOKACIJA SMEŠTAJA:

Smeštaj je u Istanbulu, u hotelima sa 3*. Usluga u hotelu je noćenje sa doručkom, na bazi švedskog stola. Svi hoteli koji su u opticaju za smeštaj se nalaze u oblasti Laleli, i svi su na pešačkoj distanci od trga Sultanahmet.

 

VAŽNE NAPOMENE:

Svi putnici su u obavezi da se pridržavaju mera za Covid-19, koje budu aktuelne u datom momentu.  

 

OSTALE NAPOMENE:

-Cena aranžmana je izražena u evrima, a aranžman je plativ u dinarima po srednjem kursu NBS na danu uplate.

-Svaki putnik je u obavezi da se informiše o Opštim uslovima organizatora putovanja.

-Svaki putnik je u obavezi da se informiše o režimu ulaska u zemlju u koji putuje prema ličnim dokumentima koje poseduje (odnosi se na državljane drugih zemalja).

-Po hotelskim pravilima, u smeštajne objekte se ulazi prvog dana nakon 14:00h. Napuštanje smeštajnog objekta poslednjeg dana boravka je najkasnije do 10:00h.

-Jačina wi-fi signala u smeštajnim objektima zavisi od lokalnog internet provajdera sa kojima smeštajni objekat ima zaključen ugovor, i Organizator putovanja ne snosi odgovornost za jačinu i kvalitet internet signala u smeštajnom objektu.

-Svi putnici su obavezni da prilikom rezervacije osim ličnih podataka dostave agenciji i tačan broj mobilnog telefona, kao i e-mail adresu, kako bi mogli dobiti precizne informacije u vezi sa aranžmanom koji su uplatili, detalje polaska i slično.

-Kod autobuskih tura, Organizator putovanja organizuje i pravi pauze na svakih 3 do 4 sata vožnje, a u skladu sa datom situacijom. Pauze se organizuju na usputnim stajalištima, benzinskim pumpama ili restoranima, u zavisnosti od situacije.

-Dužine pauza na fakultativnim izletima zavise od objektivnih okolnosti na lokalitetima, kao i same organizacije izleta i dalje organizacije celokupnog putovanja.

-Organizator putovanja zadržava pravo izmene ili korekcije programa putovanja ukoliko zbog objektivnih okolnosti ne bude mogućnosti da se određeni delovi programa realizuju (saobraćajne gužve, neplanirana zadržavanja na graničnim prelazima, zatvaranje lokaliteta koji je predviđen za obilazak i slično).

-Program i uslovi putovanja dati u ovom dokumentu, jedino su validni za putnika. Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije informacije koje je putnik dobio od trećih lica, i kao takve će biti odbačene kao neosnovane.

 

PASOŠI PUTNIKA ZA PUTOVANJE TREBAJU IMATI ROK VAŽENJA NAJMANJE 180 DANA (6 MESECI) OD DANA POVRATKA SA PUTOVANJA!!!

 

Ovaj program je rađen na bazi minimum 50 plativih putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, agencija ima pravo otkaza aranžmana u zakonskom roku, najkasnije 5 dana pre polaska na ugovoreno putovanje.

 

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja New Dream Travel DOO, Licenca kategorije A, broj 28/2022 izdata od strane nadležnog Ministarstva 16.03.2022. godine.

Preuzmite program putovanja u PDF formatu klikom na ikonicu ispod

Preuzmi program putovanja u PDF formatu

Additional information

Trajanje6 dana 3 noći
1

1.dan SRBIJA-ISTANBUL

Polazak iz Novog Pazara/Beograda u poslepodnevnim satima (oko 16:00h) sa dogovorenog mesta. Tačno vreme i mesto polaska biće objavljeno dva dana pre polaska. Nastavak putovanja preko Srbije i Bugarske do Istanbula.

2

2.dan ISTANBUL

Dolazak u Istanbul u prepodnevnim časovima, nakon čega sledi panoramsko razgledanje grada autobusom: Aksaraj, Valensov akvadukt, luka Eminonu, Golden most, Kabataš, Stadion FK Bešiktaš, Dolmabahče palata, trg Taksim, te povratak prema Aksaraju. Nakon panoramskog razgledanja sledi nastavak vožnje autobusom do hotela. Nakon dolaska u hotel, smeštaj putnika u sobe i slobodno vreme za odmor od putovanja i individualne aktivnosti. Noćenje.

3

3.dan ISTANBUL

Doručak. Nakon doručka sledi odlazak na izlet pešačka tura u pratnji stručnog lokalnog vodiča: Plato Sultanahmet (Stub Čemberlitaš, Aja Sofija, Plava džamija, trg Sultanahmet, Teodosijev obelisk, Zmijski stub, Dvorac Topkapi-prva avlija). Slobodno popodne za uživanje na trgu Sultanahmet, šetnju pored Bosfora, fotografisanje. Mogućnost zajedničkog odlaska i obilaska Dolmabahče palate. Slobodno vreme. Noćenje.

4

4.dan ISTANBUL

Doručak. Nakon doručka sledi odlazak na Krstarenje Bosforom, jedan od najlepših izleta u Istanbulu. Nakon Krstarenja Bosforom, sledi odlazak na izlet „Azija“. Odlazak autobusom na azijsku stranu Istanbula te obilazak vidikovca Čamlidža, zatim Buyuk Čamlidža džamija, Uskudar i Kadikoy. Posle podne povratak u stari deo grada ili odlazak na najpoznatiji trg u Istanbulu Taksim. Slobodno vreme na Taksimu uz individualni povratak u hotel. Noćenje.

5

5.dan ISTANBUL-SRBIJA

Doručak. Nakon doručka sledi pakovanje stvari u autobus najkasnije do 09:30h. Slobodno vreme ili fakultativni odlazak na izlet  prema trgu i džamiji Eyup. Nakon trga Eyup obilazak muzeja Miniaturk. Nakon miniaturka, obilazak muzeja “Panorama 1453”. Nakon muzeja polazak prema Srbiji.

6

6.dan NOVI PAZAR

Dolazak u mesto polaska u ranim jutarnjim satima.