ISTRA – Čudesno mediteransko poluostrvo koje okružuje bistro more, sa turistički razvijenom obalom i čarobnom zelenom unutrašnosti nudi brojne kulturno-istorijske i prirodne znamenitosti, kao i nezaboravne panorame iz srednjovekovnih gradića na brežuljcima.

Pula, Poreč i Rovinj glavni su turistički centri u Istri, a arhipelag ostrva Briuni kojim dominira Veliki Briun više je nego kruna ove regije. Kada ste u Istri vidici se šire, čula se produbljuju, napetost popušta, bezbrižnost obuzima, a nova iskustva i prijateljstva postaju trajne vrednosti i dragocenosti.

 

MESTO PUTOVANJA Pula, Rovinj, Opatija Hrvatska
VREME POLASKA Polazak iz Beograda/Novog Pazara u večernjim satima
VREME POVRATKA Dolazak u mesto polaska kasnim noćnim ili ranim jutarnjim satima.
PUTNO-ZDRAVSTVENO OSIGURANJE Putnik je obavezan da poseduje putno-zdravstveno osiguranje.
UKLJUČENO U CENU
Kompletna organizacija izleta uz pratioca putovanja
Prevoz modernim turističkim autobusima na navedenim relacijama
Obilazak Dubrovnika u pratni stručnog lokalnog vodiča
Smeštaj u hotelu Centinera Resort 3* u Puli, na bazi 2 noćenja sa doručkom (švedski sto)
Smeštaj u sobama može biti 1/2, 1/3, 1/4, 1/5
NIJE UKLJUČENO U CENU
Individualni troškovi putnika
Fakultativne izlete i programe
Putno zdravstveno osiguranje- 5€, obavezno

 

 

Termin Hotel Cena
26.04-30.04.2024. godine Hotel Centinera Resort 3* Pula, Banjole 169 evra
28.04-02.05.2024. godine Hotel Centinera Resort 3* Pula, Banjole 169 evra
30.04-04.05.2024. godine Hotel Centinera Resort 3* Pula, Banjole 169 evra
02.05-06.05.2024. godine Hotel Centinera Resort 3* Pula, Banjole 169 evra

 

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

-Kompletnu organizaciju puta uz pratioca putovanja,

-Prevoz modernim turističkim autobusima na navedenim relaciijama,

-Smeštaj u hotelu Centinera Resort 3* u Banjoleu, nadomak Pule, 2 noćenja sa doručkom,

-Obilazak Pule u pratnji stručnog lokalnog vodiča,

-Poseta Opatiji,

 

CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

-Individualne troškove putnika,

-Fakultativne izlete i programe,

-Putno zdravstveno osiguranje- 5€, obavezno,

 

POPUSTI I DOPLATE:

-Deca 0-2 godine gratis,

-Deca 2-6 godina 129 evra,

-Deca 6-12 godina 149 evra,

-Doplata za jednokrevetnu sobu 80 evra

 

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA:

-Plitvička jezera 30€/deca ispod 12 godina 20€,

-Briuni 35€/deca ispod 12 godina 25€,

-Poreč i Rovinj 15€/deca ispod 12 godina 10€,

 

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA: Fakultativni izleti i programi nisu sastavni deo programa putovanja i organizuju se u saradnji sa inostranim partnerom. Iz tih razloga organizator putovanja ne garantuje za kvalitet pruženih usluga na fakultativnim izletima i programima. Minimum za realizaciju fakultativnih programa je 35 plativih putnika po izletu. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, izlete je moguće realizovati u saradnji sa drugim agencijama ili grupama, a čiju realziaciju putnici nisu obavezni da prihvate.

 

SMEŠTAJ: Smeštaj je u hotelu Centinera Resort 3*, koji se nalazi u naselju Banjole, nadomak Pule, udaljen 10-ak kilomeara od centra Pule sa kojom je povezan javnim prevozom. Više detalja o samom hotelu možete naći na linku: https://www.centinera.com/

 

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

Plaćanje navedenog aranžmana može biti na jedan od sledećih načina:

  1. Gotovinski u celosti prilikom rezervacije,
  2. Prilikom rezervacije 30%, ostatak najkasnije 10 dana pre polaska,
  3. Prilikom rezervacije 30%, ostatak na odloženo plaćanje čekovima građana, najkasnije do 20.09.2024.godine.

 

OSTALE NAPOMENE:

-Cena aranžmana je izražena u evrima, a aranžman je plativ u dinarima po srednjem kursu NBS na dan uplate.

-Svaki putnik je u obavezi da se informiše o Opštim uslovima organizatora putovanja.

-Svaki putnik je u obavezi da se informiše o režimu ulaska u zemlju u koji putuje prema ličnim dokumentima koje poseduje (odnosi se na državljane drugih zemalja).

-Po hotelskim pravilima, u smeštajne objekte se ulazi prvog dana nakon 14:00h. Napuštanje smeštajnog objekta poslednjeg dana boravka je najkasnije do 10:00h.

-Jačina wi-fi signala u smeštajnim objektima zavisi od lokalnog internet provajdera sa kojima smeštajni objekat ima zaključen ugovor, i Organizator putovanja ne snosi odgovornost za jačinu i kvalitet internet signala u smeštajnom objektu.

-Svi putnici su obavezni da prilikom rezervacije osim ličnih podataka dostave agenciji i tačan broj mobilnog telefona, kao i e-mail adresu, kako bi mogli dobiti precizne informacije u vezi sa aranžmanom koji su uplatili, detalje polaska i slično.

-Kod autobuskih tura, Organizator putovanja organizuje i pravi pauze na svakih 3 do 4 sata vožnje, a u skladu sa datom situacijom. Pauze se organizuju na usputnim stajalištima, benzinskim pumpama ili restoranima, u zavisnosti od situacije.

-Dužine pauza na fakultativnim izletima zavise od objektivnih okolnosti na lokalitetima, kao i same organizacije izleta i dalje organizacije celokupnog putovanja.

-Organizator putovanja zadržava pravo izmene ili korekcije programa putovanja ukoliko zbog objektivnih okolnosti ne bude mogućnosti da se određeni delovi programa realizuju (saobraćajne gužve, neplanirana zadržavanja na graničnim prelazima, zatvaranje lokaliteta koji je predviđen za obilazak i slično).

-Program i uslovi putovanja dati u ovom dokumentu, jedino su validni za putnika. Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije informacije koje je putnik dobio od trećih lica, i kao takve će biti odbačene kao neosnovane.

 

Ovaj program je rađen na bazi minimum 50 plativih putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, agencija ima pravo otkaza aranžmana u zakonskom roku, najkasnije 5 dana pre polaska na ugovoreno putovanje.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja New Dream Travel DOO, Licenca kategorije A, broj 28/2022 izdata od strane nadležnog Ministarstva 16.03.2022. godine.

 

 

Preuzmite program putovanja u PDF formatu klikom na ikonicu ispod

Preuzmi program putovanja u PDF formatu

Additional information

Trajanje3 Dana, 2 noćenja
1

1.dan SRBIJA-HRVATSKA

Polazak iz Novog Pazara/Beograda sa dogovorenog mesta u poslepodnevnim satima. Tačno mesto i vreme polaska putnici dobijaju putem SMS poruke dan pre polaska. Vožnja prema Plitvicama sa usputnim pauzama radi graničnih formalnosti i po potrebi grupe.

2

2.dan PLITVICE-PULA

Jutarnji dolazak u Plitvice. Fakultativni obilazak Nacionalnog parka “Plitvička jezera”. Nacionalni park Plitvička jezera najstariji je i najveći nacionalni park Republike Hrvatske, poznat po nizu modrozelenih jezera odvojenih sedrenim barijerama. Ovo kraško područije karakteriše specifična hidrologija i izuzetna biološka raznolikost, zbog čega je Nacionalni park stekao i međunarodni značaj. Obilzak parka sa loklalnim vodičima-kustosima traje 2-4 sata, u zavisnosti od rute koja se odabere. Nakon obilaska parka sledi nastavak puta prema Puli. Dolazak u uvalu Banjole i smeštaj u hotel. Slobodno posle podne za odmor od putovanja i individualne aktivnosti. Noćenje.

3

3.dan PULA-BRIUNI

Doručak. Nakon doručka sledi odlazak u Pulu i obilazak grada u pratnji stručnog lokalnog vodiča. Pula je najveće gradsko sedište u Istri i kao takva predstavlja svojevrstan centar Istre. Grad je smešten u dnu zaliva što mu je dalo prirodne karakteristike za dobru Luku. Osim što je lučki grad, istorija grada ostavila nam je sijaset spomenika koji svedoče o Puli. Rimski amfiteatar sagrađen u 1. veku, Augustov hram, slavoluk Sergejevaca, katedrala sv. Marije iz petog veka samo potvrđuju kulturološku i istorijsku vrednost Pule. Nakon obilaska grada sledi nastavak puta prema luci Fažana, gde brodovima nastavljamo dalje prema ostrvu Velili Briun. Nakon dolaska na ostrvo sledi obilazak ostrva u pratnji lolaknih vodiča-kustosa. Obilazak starog naselja iz doba Rimljana, rimske vile u uvali Verige, safari parka. Veliki Briun je od 1947. godine pa sve do 1980. Godine bio letnja rezidencija Josip Broza Tita. U tom periodu izgrađeni su novi objekti i obnovljeni parkovi i šume. Nakon obilaska parka sledi povratak u hotel. Noćenje.

4

4.dan POREČ-ROVINJ-OPATIJA

Doručak. Nakon doručka sledi odjava iz hotela i pakovanje stvari u autobus. Fakultativni odlaza u obilazak Poreča i Rovinja u pratnji stručnog lokalnog vodiča. Dolazak autobusom u Poreč gde sledi obilazak centra grada kojim dominira Eufrazijeva bazilika iz 6. veka, trga, Porečke kule, palate iz Romaničke kule,  Gotičke crkve i ostatke Neptunovog hrama. Nastavak puta prema Rovinju. Dolazak u Rovinj i obilazak jednog od najljepših i najslikovitijih gradova na jadranskoj obali. Slobodno vreme. Nakon slobodnog vremena sledi polazak prema Opatiji. Slobodno vreme u Opatiji za individualne aktivnosti 2-3 sata. U večernjim satima polazak prema Srbiji.

5

5.dan SRBIJA

Dolazak u mesto polaska u ranim jutarnjim satima.