PRIZREN – Grad koji je smešten u Prizrenskoj kotlini, sedište je istoimene kotline i okruga. Nalazi se u podnožiju Šar-planine, blizu albanske i makedonske granice. Kroz prizren protiče Prizrenska Bistrica, koja deli grad na dva dela.

Grad je počeo da se razvija između VI i IX veka, a danas predstavlja pravi grad-muzej, u koje se mogu videte različiti kulturno-istorijski spomenici.

 

MESTO PUTOVANJA Prizren, Kosovo
VREME POLASKA Polazak iz Novog Pazara u ranim jutarnjim satima oko 05:00h
VREME POVRATKA Dolazak u mesto polaska u kasnim večernjim satima.
PUTNO-ZDRAVSTVENO OSIGURANJE Preporuka agencije je da putnik poseduje zdravstveno osiguranje.
UKLJUČENO U CENU
Kompletna organizacija izleta uz pratioca putovanja
Prevoz modernim turističkim autobusima na navedenim relacijama
Obilazak Prizrena u pratnji vodiča-pešačka tura
Obilazak novootvorenog Prishtina Mall-a
NIJE UKLJUČENO U CENU
Individualni troškovi putnika
Fakultativne izlete i programe

POLASCI IZ DRUGIH MESTA:

-Postoji mogućnost polaska iz drugih mesta za ovaj program putovanja. Za više detalja kontaktirati agenciju.

 

NAČINI PLAĆANJA:

-Plaćanje izleta se vrši u celosti prilikom rezervacije. Za organizovane grupe (sindikate), mogućnost plaćanja u više mesečnih rata, prema dinamici koja se dogovori prije potpisivanja ugovora.

 

OSTALE NAPOMENE:

-Svaki putnik je u obavezi da se informiše o Opštim uslovima putovanja TA New Dream Travel doo.

-Svaki putnik je u obavezi da se informiše o režimu ulaska u zemlju u koji putuje prema ličnim dokumentima koje poseduje (odnosi se na državljane drugih zemalja).

-Za putovanje je obavezna važeća lićna karta za odrasle, a za decu overen izvod iz MKR.

 

LIČNI DOKUMENTI PUTNIKA ZA PUTOVANJE TREBAJU IMATI ROK VAŽENJA NAJMANJE 90 DANA!

 

Ovaj program je rađen na bazi minimum 50 plativih putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, agencija ima parvo otkaza aranžmana u zakonskom roku, najkasnije 5 dana pre polaska na ugovoreno putovanje.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja TA New Dream Travel Service DOO, Licenca A kategorije broj 28/2022, izdata od strane nadležnog Ministarstva 16.03.2022. godine.

 

Preuzmite program putovanja u PDF formatu klikom na ikonicu ispod

Preuzmi program putovanja u PDF formatu

1

1.dan NOVI PAZAR-PRIZREN-NOVI PAZAR 30.09.2023. godine

Polazak iz Novog Pazara u ranim jutarnjim časovima (oko 05:00h) sa dogovorenog mesta. Tačno mesto i vreme polaska putnici dobijaju putem SMS poruke dan pre polaska. Vožnja prema Prizrenu sa usputnim pauzama po potrebi grupe i radi administrativnih formalnosti. Nakon dolaska u Prizren, obilazak grada u pratnji vodiča-pešačka tura: Sinan pašina džamija, Crkva Svetog Spasa, Tvrđava sa koje se pruža pogled na ceo grad, Kameni most, Tursko kupatilo-hamam, Mehmed-pašina džamija. Nakon obilaska grada sledi slobodno vreme za individualne aktivnosti do 15:00h. U 15:00 nastavak puta prema Prištini i dolazak u najveći šoping centar u jugoistočnoj Evropi PRISHTINA MALL (otvaranje je planirano za 09.03.-trenutno nemamo informaciju koliko tačno prodavnica će biti otvoreno. Prema najavama iz administracije šoping mol-a, trebalo bi više od 70% prodavnica da bude otvoreno). Nakon obilaska šoping centra sledi polazak za Novi Pazar. Dolazak u Novi Pazar u večernjim satima.